Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης συμμετείχε - ως μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ - στις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Επιτροπής Πολιτικής Πτυχής της Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, που διεξήχθησαν στις 2-4 Οκτωβρίου 2014 στην Κατάνια της Ιταλίας.

Κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου συμμετείχαν και μίλησαν ο κ. Pietro Grasso, Πρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας και η κα Federica Mogherini, Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και νέα Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τόνισε ότι η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό κράτος (ISIS) και τους ακραίους εκφραστές του δεν είναι μια μάχη μεταξύ Δύσης και Ισλάμ.
Κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών συζητήθηκαν διάφορα κρίσιμα για την περιοχή της Μεσογείου ζητήματα, όπως η Αραβο-Ισραηλινή διένεξη και η κρίση στη Γάζα, η παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο, η κρίση στη Συρία, αλλά και η ανησυχητική επέκταση του κινήματος των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή και στις περιοχές της Βόρειας Αφρικής.
Στη συνημμένη φωτογραφία: με την κα Federica Mogherini, Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας και νέα Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση